Exeri tecknar ramavtal med en av Sveriges största elnätsägare

Elnätsföretaget Ellevio med ungefär en miljon kunder i Mellansverige, väljer nu att utöka sin digitalisering och övervakningen av sina nät med hjälp av Exeri Smart Grid Surveillance™.

Avtalet med Ellevio innebär att Exeri får det övergripande ansvaret att leverera den nya generationens elnätsövervakning och feldetektering för luftledningsnät. Avtalet omfattar rikstäckande inom samtliga av Ellevios nätkoncessioner.

”Det är en enorm och framför allt samhällsviktig satsning vi ser just nu från Ellevio, när de tar nästa steg i utvecklingen av det svenska elnätet. Det visar på att de tar utmaningarna med energiomställningen på allvar, även långsiktigt”

- Stefan Burström – CTO & Grundare, Exeri

”Vi har idag utmaningar med att feldetektera i vårt luftledningsnät. Särskilt utmanande är det när ledningarna går genom svår terräng som kan vara svåra att nå. Med Exeris lösning kan vi snabbare identifiera fel och plats, vilket gör att vi kan reparera felet snabbare”

- Stephan Stålered – Rollout Manager Vision 2030, Ellevio

Satsningen på övervakning innebär att elnätsägare snabbare kan lokalisera potentiella fel och underhållsbehov i nätet, och på så vis avhjälpa felen ännu mer effektivt.

Guest User