Öresundskraft utökar installationen av Exeri Smart Grid Surveillance™

 

Öresundskraft väljer att samarbeta med Exeri, och satsar nu på storskalig installation av deras marknadsledande elnätsövervakning genom hela elnätet för att säkerställa fortsatt miljövänlig utveckling i regionen. 

Öresundskraft har under 160 år legat i framkant vad gäller innovativa lösningar för energi och kommunikation, och arbetar varje dag för att fortsätta på det spåret. Det är bland annat denna drivkraft att förbättra som gör Helsingborg till en av Sveriges högst rankade miljökommuner.

El är en av de viktiga lösningarna för att fasa ut fossila bränslen i industri och transporter. Den omställningen hänger på att vi kan erbjuda stabil elförsörjning både till privatpersoner och industrier. Ett robust elnät är ett måste och därför vi har valt att arbeta med Exeri för att övervaka delar av våra elnät på ett sätt som ingen annan på marknaden kan erbjuda
— Magnus Sjunnesson – Teknisk chef, Öresundskraft

Exeris lösning, ”Smart Grid Surveillance” (SGS), möjliggör visualisering av elnätets status i realtid – nätoperatörerna har tillgång till en karta över det övervakade nätet i Exeris system, där exakt felpositionering samt möjliga lösningar för att omedelbart återställa strömmen till så många kunder som möjligt är tydligt indikerade. Det finns alltså inget behov av komplicerade beräkningar, gissningar eller så kallad ”trial-and-error” när man skickar ut reparationspersonal, eftersom de kan visas till rätt plats omedelbart.

Att Öresundskraft väljer vår teknik för övervakning av sitt luftledningsnät säger väldigt mycket om vilken skillnad vi faktiskt kan göra, och tillsammans sätter vi nu ett riktmärke inom moderniseringsprocessen av elnät både i Sverige och internationellt
— Magnus Karlsson – CEO, Exeri

Exeri SGS är ett industriunikt svenskt system som till skillnad från traditionella felpassageindikatorer ger korrekt felidentifiering och positionering samt en statistisk bild av var svårupptäckta, mindre störningar uppstår, vilket gör det möjligt att bättre planera underhållsarbeten.

 
Guest User