Magdalena Brodin blir ny vd för Exeri AB

 

Styrelsen för Exeri AB har utsett Magdalena Brodin som ny vd. Magdalena är sedan maj 2023 styrelseledamot i företaget och kommer närmast från Skellefteå Kraft. Tidigare vd för Exeri, Eva Axelsson, lämnar samtidigt bolaget.

Exeri är teknikbolaget som erbjuder lösningar för att öka elnätsföretagens medvetenhet om vad som sker i elnätet i realtid. Lösningarna finns idag installerat hos flera av Sveriges ledande elnätsbolag.

Eva Axelsson har varit interim vd för Exeri sedan hösten 2022. Hennes uppdrag har varit att strukturera och effektivisera verksamheten.

- Mitt uppdrag är slutfört. Nu går bolaget in i nästa fas med ett tydligt fokus på marknad och sälj vilket gör det naturligt för mig att kliva av det interima uppdraget. Jag kan inte tänka mig en bättre lösning än att lämna över stafettpinnen till Magdalena, säger avgående vd, Eva Axelsson.

Magdalena har över 30 års erfarenhet från energibranschen och kommer närmast från tjänsten som Lokalnätschef på Skellefteå Kraft.

- Jag är mycket glad och förväntansfull över förtroendet att få leda Exeris fortsatta resa. Det finns ett antal utmaningar med att driva och underhålla elnätet, och vissa av dem behöver faktiskt inte existera, om vi tar hjälp av rätt teknik. Jag har i tidigare roll fått uppleva de värdena som Exeri skapar utifrån ett beställarperspektiv och nu får jag bidra till att fler får uppleva fördelarna. Tillsammans ska vi utveckla Exeri till den enorma potential som bolaget har, säger Magdalena Brodin, ny vd på Exeri.

- Jag vill tacka Eva för den insats hon gjort under det senaste året, hon har varit en viktig del av Exeris utveckling, och jag ser samtidigt fram emot att utveckla bolaget vidare med en så erfaren och branschkunnig ledare som Magdalena i vd-rollen. Exeri har en spännande framtid och med Magdalenas kompetens och erfarenhet, samt med vår starka ägarstruktur, har vi möjlighet att utveckla vår affär ytterligare, säger Cecilia Jinert Johansson, styrelseordförande för Exeri.

För ytterligare information, vänligen kontakta Cecilia Jinert Johansson, styrelseordförande i Exeri, på 070-6272163 eller cecilia@minang.se. Alternativt VD, Magdalena Brodin, på 070-3372519 eller magdalena.brodin@exeri.se.

Mer information om Exeri
Exeri grundades 2009 och har sitt huvudkontor i Luleå. Exeris produkter har funnits på marknaden sedan 2019. De största investerare i bolaget är Skellefteå Kraft, Industrifonden, Brightly Venture, Partnerinvest Övre Norrland samt Treac Innovation.

 
Marcus Ek