Fortsatt digitalisering i Övertorneå

 

Övertorneå Energi blir först ut av Exeris kunder med att övervaka hela sitt luftledningsnät digitalt. 

  ”Syftet med att installera systemet i hela nätet är att minska felsökningstiden och ge kunderna en fortsatt god leveranssäkerhet. Med Exeri SGS kan vi spara timmar av felsökning säger Henrik Luttu, VD på Övertorneå Energi AB. ”Vi tycker att det ör viktigt att satsa på modern teknik parallellt med traditionella metoder”. 

100% digitaliserad övervakning

Övertorneå Energi valde att installera Exeri SGS på ett av sina utgående fack 2021. Kundnyttan mångdubblas nu när hela nätet är under övervakning.

”Trots fortsatta investeringar i elnätet kommer det uppstå nya fel. Oavsett var felet uppstår i elnätet, friledning eller kabel, så kommer vi kunna få stöttning från Exeri SGS vid felsökningstillfället, så vi letar i rätt område” menar Henrik. 

  ”Vi är otroligt glada över att få fortsatt förtroende från Övertorneå Energi i deras satsning på digitala system”, säger Magdalena Brodin, VD Exeri AB.

 

Övertorneå Energi arbetar ofta med driftledare i mobila situationer vilket ställer särskilda krav på användbarheten i systemet på mobila enheter. 

  ”Vi har tillsammans med Övertorneå Energi kontinuerligt förbättrat systemets funktionalitet och användbarhet för mobila terminaler” säger Magdalena. ”Vår målsättning är att våra kunder ska kunna använda våra viktigaste funktioner ute i fält lika bra som om du sitter i driftcentralen och arbetar på en stor skärm. För att lyckas med detta framgångsrikt så behöver man ha ett bra samarbete med kunden”.

 
 

Om Exeri AB

Exeri grundades 2009 och har sitt huvudkontor i Luleå. Exeris produkter har funnits på marknaden sedan 2019. De största investerare i bolaget är Skellefteå Kraft, Industrifonden, Brightly Venture, Partnerinvest Övre Norrland samt Treac Innovation.

Om Övertorneå Energi AB

Företaget ansvarar för eldistributionen med koncession inom Haparanda och Övertorneå kommuner. Från Mattila i söder till Svanstein i norr. Övertorneå Energi AB ägs till 100% av Övertorneå kommun.

 

Kontakta oss

För mer information kring Exeris digitala produkter eller för att boka en live demonstration, kontakta oss.

 

Anders Uvliden

HEAD OF ENGINEERING

Email: anders.uvliden@exeri.se

Telefon: +46 70 608 47 34

 
Marcus Ek