Exeris AI-dosor halverar tiden för strömavbrott

Exeri Smart Grid Surveillance tas upp i egen artikel i Dagens Industri (Nordens största affärstidning och Sveriges största ekonomisajt):

”Exeri räknar med att avbrottstiden halveras med systemet då personalen kan användas på ett mer effektivt sätt.

Idag har Exeri 11 installationer i Sverige med kunder såsom EOn, Öresundskraft, Gotlands Energi och Skellefteå Kraft. Den senaste är även delägare i bolaget. Det pågår även en uppbyggnad utomlands, som ännu är hemlig. Med den nya injektionen på 50 miljoner kronor planerar bolaget att satsa ännu mer på nya marknader. Sverige har ett av världens bästa elnät, menar Magnus Karlsson, men även för svenska elnätsägare är Exeris tjänst en bra affär.

- I andra länder ser vi en ännu större potential. Vi tittar på Europa, och självfallet även Nordamerika och Australien, där vi redan fått förfrågningar utan marknadsföring. I Australien har de till exempel stora problem med skogsbränder, och många av dem är orsakade av elnätet. Det gör att vi kommer bidra mycket till minskandet av koldioxidutsläppet.  Där har man egentligen inga felsökningsmöjligheter under torrperioderna. När det blir ett strömavbrott får man helt enkelt gå längs ledningarna för att hitta problemet, förklarar Magnus Karlsson.

- Vi blir alltmer beroende av el, menar Magnus Karlsson, och därmed blir Exeris system ännu mer viktigt.”

Magnus Karlsson har varit med om strömavbrott ett otal gånger. Till slut gjorde han något åt saken.

Magnus Karlsson har varit med om strömavbrott ett otal gånger. Till slut gjorde han något åt saken.

Läs hela artikeln här.

Guest User